01.09.2016 — 17:08

На Хмельниччині запрацювали бюро правової допомоги

1 вересня у районах та містах обласного значення по всій Україні (крім тимчасово окупованих територій) розпочинають надавати послуги понад 400 бюро правової допомоги. На заміну районним та міським управлінням юстиції прийшли такі бюро, де громадяни зможуть скористатися всіма електронними сервісами Мін’юсту. Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав.

В урочистому заході з приводу відкриття бюро у Летичівському районі взяв участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

Володимир Ілліч запевнили про співпрацю та висловили надію, що бюро правової допомоги принесе значну користь жителям краю в плані правового захисту та право просвітництва.IMG_0140IMG_0174IMG_9430Завданнями бюро є: правоосвітництво на рівні територіальної громади; надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень); надання безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів клієнта в суді, складання процесуальних документів); забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

На урочистому заході з приводу відкриття Деражнянського бюро правової допомоги  були присутні керівники району, начальник реєстраційної служби, місцеві нотаріальні контори, РАЦС, запрошені та засоби масової інформації. Почесними гостями на відкритті стали начальник Головного управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правововї допомоги Григорій Гоцький, директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

Олег Веселовський зазначив, що Деражнянщина і в цілому уся країна очікувала і потребувала у відкритті подібних центрів ще років три тому. Сьогодні дуже приємно, що на Деражнянщині все ж таки реалізується даний проект і жителі району матимуть змогу отримати якісні та кваліфіковані юридичні послуги.

Григорій Гоцький у своєму виступі зазначив, що утворення бюро прaвової допомоги передбaчено реформою оргaнів юстиції. Бюро прaцювaтимуть в cтруктурі центрів з нaдaння безоплaтної вторинної прaвової допомоги та нaдaвaтимуть юридичну допомогу населенню.

IMG_20160901_124334 IMG_20160901_125914

Відділ «Новоушицьке бюро правової допомоги» Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги сьогодні також офіційно розпочав свою роботу. На відкритті були присутні голова районної ради О.Проциш, керівник апарату райдержадміністрації В.Костюченко, представники районних підрозділів органів влади.

“Первинну правову допомогу, тобто правові роз’яснення, інформацію, у бюро зможе отримати кожен, хто переступить його поріг, незалежно від громадянства чи статків, ” — наголосив під час відкриття М. Ільчишен, директор Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На практиці це означає, що кожен, хто звернеться до бюро за юридичною консультацією – її отримає, як і матиме доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Крім того, клієнти матимуть змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Крім того, фахівці бюро представлятимуть інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

 DSC03396