28.08.2021 — 13:50

Хмельниччина пробігом вшанувала пам’ять Героїв, полеглих за Україну

Сьогодні Хмельниччина долучилася до Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Приурочено його до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме 29 серпня 2014 року загинуло найбільше наших вояків в боях під Іловайськом.

Тож сьогодні близько 320 учасників пробігли вулицями обласного центру, аби засвідчити свою повагу до наших Героїв, що віддали життя за Україну, та вшанувати їх пам’ять, подякувати та підтримати їх рідних та близьких, об’єднання ветеранів та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, а також згуртувати  молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності.

Перед забігом усі, хто виявив бажання взяти участь у цій патріотичній акції, схилили голови, згадуючи синів та доньок Хмельниччини, що загинули за мир та територіальну цілісність нашої держави, та поклали квіти до фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.

“Наша країна досі перебуває у стані війни. На жаль, продовжують гинути наші воїни. Ми, як нація, маємо долучитися до оборони та розбудови України та роботи все від нас залежне, аби наша країна посідала гідне місце у цивілізованому світі, – зазначив заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, звертаючись до учасників заходу. – Вже другий рік поспіль ми проводимо цей патріотичний забіг, і я думаю, що кожен, хто сьогодні до нього долучився, власним прикладом демонструє, що шана Героїв –  це те, що доводить всьому світу: ми єдині,  ми одна родина, ми завжди будемо дбати про Україну та боронити її від агресора. Вічна пам’ять усім, хто загинув за Україну! Шана тим, хто зараз на кордонах!”

Подолати дистанцію 2 км в пам’ять про Героїв України вирішили посадовці та правоохоронці, військовослужбовці та спортсмени, активні громадяни, молодь та діти. Серед них – заступник голови ОДА Сергій Ткачук та заступник голови обласної ради Валентин Соколюк. Усі, хто фінішував у забігу, отримали пам’ятні медалі на згадку  про участь у цій спортивній патріотичній акції.