07.06.2016 — 16:52

Українці проїдуть на велосипедах понад 2000 км від Ужгорода до Харкова

11-28 червня 2016 року відбудеться  Всеукраїнський велопробіг маршрутом «Вишиваний шлях». Основною метою цього соціального туристичного проекту є об’єднання західних та східних регіонів України та розкриття її туристичного потенціалу. Велопробіг маршрутом «Вишиваний Шлях» стартує 11 червня в Ужгороді та 13 червня у Харкові і завершиться 28 червня у Києві, коли обидві групи велосипедистів символічно об’єднають Захід і Схід України. Шлях велосипедистів пролягає і через Хмельниччину, а саме міста Шепетівку (22.06) та Полонне (23.06).

вишиваний шлях

Протягом 17 днів учасники велопробігу їхатимуть маршрутом, відкриваючи для себе Україну та насолоджуючись мальовничими краєвидами. Дві групи велосипедистів зустрінуться у Києві 28 червня на День Конституції України, символічно об’єднавши Захід та Схід нашої країни. 29 червня у Києві відбудеться прес-конференція, під час якої учасники велопробігу поділяться враженнями про мандрівку. Організатори підведуть підсумки проведення велопробігу, презентують інтерактивний веб-сайт «Вишиваного Шляху» та озвучать подальші плани щодо розвитку проекту.

Велопробіг проводитиметься наступним чином: дві групи велосипедистів виїдуть із кінцевих точок «Вишиваного Шляху» – з Ужгорода та Харкова – назустріч одна одній. Перша група виїжджає з Ужгорода 11 червня і рухається за маршрутом Ужгород-Київ, відповідно, долаючи половину Шляху. Друга група виїжджає з Харкова 13 червня і рухається в напрямку Києва.

Додаткова інформація про велопробіг

Учасникам не обов’язково проїжджати весь «Вишиваний Шлях». Кожен охочий може приєднатися до велопробігу, або ж припинити свою участь у ньому на будь-якому його етапі. Наприклад, можна долучитися до групи велосипедистів у Львові і проїхати частину Шляху до Житомира, або ж проїхати відрізок маршруту лише в Полтавській області. Детальна інформація та план проведення велопробігу із зазначеними місцями та датами доступні на сайті www.ornamentway.com

Участь у велопробігу «Вишиваним Шляхом» є безкоштовною за умови попередньої реєстрації.

Довідка: Вишиваний Шлях – це всеукраїнський соціальний туристичний піший та веломаршрут, метою якого є розвиток внутрішнього туризму в Україні та розкриття його потенціалу усьому світові.

Маршрут

Детальніша інформація:
https://ornamentway.com/
https://biggggidea.com/project/ornament_way/
https://www.facebook.com/VyshyvaniyShlyakh/
https://vk.com/ornament_way

Контакти
PR-менеджер – Ірина Бішко – [email protected], (093) 912-49-22
Координатор проекту – Катерина Ганус, [email protected], (066) 674-43-31