20.06.2023 — 15:22

На Хмельниччині відзначили Всесвітній день біженців

Сьогодні Хмельниччина доєдналася до відзначення Всесвітнього дня біженців, який починаючи з 2001 року, щорічно святкують 20 червня за ініціативи ООН. Так, аби поспілкуватися із переміщеними особами, в обласному центрі відбулася інформаційно-просвітницька зустріч та тематичний квест для ВПО. До заходу долучився заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Звертаючись до присутніх, посадовець сказав, що для нашої області цей день в період великої війни став одним із символів незламності, адже крізь Хмельниччину транзитом проїхало більше мільйона українців, які рятувались від російської агресії, з них 83 тисячі залишись на постійне проживання.

“Дякуючи Збройним силам України, наша область має можливість виконувати тилові функції для підтримки держави. Тому головними завданнями для нас є допомога постраждалим, надання прихистку потребуючим та сприяння нашим захисникам, – наголосив Володимир Юр’єв. – Також хочу запевнити, що всі громадяни, які знайшли прихисток на Хмельниччині, назавжди стають частиною нашої великої родини, адже всі ми українці і в єдності наша сила.”

Цьогоріч урочисті та інтерактивні заходи в обласному центрі організувала Благодійна організація «Благодійний фонд «РОКАДА» спільно з іншими виконавчими партнерами УВКБ ООН: ГО “Крим-SOS”. БФ “SSS”, БФ “Право на захист” та БФ “Medair” у тісній співпраці зі Штабом допомоги переселенцям.

Зазначимо, що метою заходу є висвітлення теми біженців у світі, обговорення ситуації з перебуванням ВПО в області, сприяння інтеграційним процесам переміщених осіб, включно з іншими категоріями вразливого населення задля їхнього включення в суспільство, як повноцінних членів громади. Тому для учасників заходу організатори підготували квест пізнавального характеру, який поділений на тематичні станції, в них можна ознайомитися із особливостями міста та області, історією, ярмаркою продукції релокованого бізнесу, відвідати станцію психоемоційного розвантаження, фотовиставку, інформаційну та дитячу зону.