20.06.2023 — 18:05

На Хмельниччині розпочалися командно-штабні навчання

З 20 по 22 червня під керівництвом ДСНС України проводиться командно-штабне навчання з органами управління цивільного захисту Хмельницької області щодо готовності до виконання завдань за призначенням. Відповідно до плану навчань, сьогодні під керівництвом першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ і НС. В онлайн-режимі до тренувань приєднались представники ДСНС України, начальники РВА та керівники територіальних громад.

Учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо умовного подолання наслідків активного циклону, що пройшов територією області. Зокрема, це стосується дій при ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, відновлення руху вулицями міста внаслідок падіння дерев, надання медичної допомоги постраждалим, відновлення водо-, електро- та газопостачання, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

“Наші сили реагування та керівники на місцях мають бути завжди на поготові, адже у разі необхідності потрібно діяти за призначенням, використовуючи усі наявні ресурси для подолання та мінімізації тих чи інших наслідків. Тому такі навчання є вкрай необхідні”, – сказав Сергій Тюрін.

Підсумовуючи засідання, представники ДСНС України відзначили, що командно-штабне навчання було проведено на високому рівні.