23.06.2023 — 14:13

В ОВА відбулася онлайн нарада щодо відкриття ЦНАП у територіальних громадах області

22 червня відбулась онлайн нарада за участі заступника начальника ОВА Оксани Андрейчик та представника проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» В’ячеслава Третяка з представниками територіальних громад області щодо створення ЦНАП у територіальних громадах Хмельницької області задля поліпшення якості життя громадян та забезпечення зручного доступу до адміністративних послуг.

Розширення мережі ЦНАП у територіальних громадах є важливим кроком у розвитку нашої області. Він дозволить громадянам отримати адміністративні послуги швидко, зручно та без зайвих проблем. Це підвищить якість життя громадян та сприятиме зміцненню взаємодії між громадою та органами влади. Відтак, на нараді були обговорені проблемні питання, що стосуються створення ЦНАП у територіальних громадах, а також питання щодо місцезнаходження ЦНАП, необхідного персоналу, технічного забезпечення та важливих аспектів щодо взаємодії з громадою. Учасники наради звернули увагу на необхідність забезпечення зручності та доступності послуг для громадян. Вони надали свої пропозиції, ідеї та поділилися досвідом, що сприятиме ефективному впровадженню і поліпшенню якості адміністративних послуг.

Водночас, в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA), проходить збір пропозицій для формування Каталогу проєктних ідей у проєкті «Посилене партнерство для сталого відновлення». Представником ПРООН було представлено презентацію даного проекту присутнім на онлайн- нараді головам територіальних громад.

Слід зауважити, що до подання проєктних ідей запрошуються усі громадські організації, органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, районні військові адміністрації, структурні підрозділи ОВА, які об’єдналися у партнерство (у тому числі з бізнес-структурами) з метою реалізації ініціатив для покращення доступу громадян до публічних послуг.