09.10.2023 — 15:04

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹За період з 29.09.2023 по 05.10.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 184 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 54 порушення та складено 53 акти, винесено 25 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 360060 грн., до бюджету перераховано 484160 грн.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 73 ВПО, з них розміщено на території області 53 осіб.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Здійснюється будівництво захисної споруди ЦЗ на території ліцею №4 в м. Городок, на що виділено
кошти: 6,0 млн. грн.. – з місцевого бюджету Городоцької громади та 10 млн. грн.. – субвенція з державного бюджету.

🔹Продовжуються заходи з удосконалення місцевих систем оповіщення. Теофіпольською територіальною громадою закуплено та встановлено три сирени автоматичного запуску на що з місцевого бюджету виділено та освоєно 66,0 тис. грн..

🔹Департаментом фінансів забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.

🔹Департаментом економічного розвитку проведено зустріч з делегацією американських судів щодо питань діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в умовах правового режиму воєнного стану.

🔹У рамках держпрограми «єРобота» 84 підприємців Хмельниччини, у тому числі 8 учасників бойових дій, отримають мікрогранти на створення та розвиток власної справи.

🔹Забезпечено внесення відомостей щодо 36 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.