09.03.2024 — 12:59

Хмельниччина відзначила 210-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря

9 березня особлива дата – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Для українського народу він є Великим Кобзарем, поетом, художником, громадським діячем, українським генієм та великим патріотом своє Батьківщини. Багато хто називає Шевченка пророком, адже минуло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі є віще, актуальне, правдиве та спонукаюче до боротьби за незалежність. Кожне слово – це настанова від великого мислителя для майбутніх поколінь.

На знак вшанування пам’яті Великого Кобзаря у сквері ім. Т.Г. Шевченка відбулося покладання квітів за участю першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна, представників Хмельницької РВА, обласної та міської рад, силових структур, громадськості та шанувальників творчості кобзаря, які у хвилині мовчання згадали усіх, хто поклав своє життя за Україну.

Ця видатна, історична постять живе в серці цілої нації та символізує незламність духу наших співвітчизників, які століттями ведуть боротьбу за волю, мир та незалежність. Пам’ятаймо, якою ціною доводиться виборювати нашу свободу та горде звання – українець.

“Наша дума, наша пісня Не вмpе, не зaгинe… От де, люде, наша слава, Слава України!”, – Т.Г. Шевченко