23.06.2017 — 15:27

Мінінформполітики провело селекторну нараду з питань запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України

Сьогодні в режимі skype конференції відбулася селекторна нарада під керівництвом в.о. Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України.

Від Хмельниччини участь у селекторі взяла начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Інна Михайлова.

До участі у селекторі були запрошені представники Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян та інші запрошені, які коротко розповіли про завдання і роботу свого відомства та поточний стан функціонування безвізового режиму з ЄС.

Радник Міністра інформаційної політики України Іветта Делікатна, презентувала розроблений сайт openeurope.in.ua, який містить всю необхідну інформацію з даної тематики та поінформувала, що вже понад 320 тис. користувачів відвідали сайт протягом останнього місяця. Всього на сайт на сьогоднішній день надійшло 2600 питань, з них щодо :

20-30% документів, які необхідні для перетину кордону;

20-30% фінансової сторони громадян, які перетинають кордон;

15% формату запрошення до іншої країни (правила оформлення запрошення);

25% перетину кордону з дітьми;

10% громадян, які вже навчаються або працюють на території іншої держави.

Під час селектору представники регіонів мали можливість поставити питання, які стосуються безвізового режиму та отримати кваліфіковані відповіді.