27.04.2016 — 12:22

Володимир Кальніченко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань АПК

P1013017 26 квітня під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового відбулася з питань участі держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році.

Хмельниччину на нараді представляли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, директор Департаменту агропромислового розвитку Валерій Будзінський, керівники структурних підрозділів та інші представники підприємств сфери АПК.

Директор Департаменту фінансово-кредитної політики міністерства Баграт Ахіджанов  інформував про стан фінансової підтримки галузі АПК у 2016 році. За його словами, програми державної підтримки передбачають 350 млн. грн. для України, з них 300 млн. грн. – для здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами, та 50 млн. грн. – для програми підтримки галузі тваринництва (на часткове відшкодування вартості закуплених племінних телиць та нетелів). Також посадовець повідомив, що державні підприємства підтримуватимуть агровиробників шляхом форвардних та спотових закупівель.

Голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко та заступник голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Олександр Сень розповіли про умови співпраці з агровиробниками у поточному році.

Представники областей доповіли про проблемні питання в галузі сільського господарства, які на їх думку потребують термінового вирішення. Володимир Кальніченко також виклав своє бачення першочергових завдань в сфері АПК Хмельниччини. Зокрема, він порушив у своїй доповіді питання щодо погашення кредиторської заборгованості минулих років з державного бюджету на загальну суму 115 779,2 тис. грн., що обліковується в органах Держказначейства України на 01 квітня 2016 року.
Міністр аграрної політики та продовольства України взяв до уваги порушені регіонами питання та запевнив учасників наради, що міністерство активізує роботу по їх вирішенню.