04.12.2019 — 15:04

На Кам’янеччині відкрилася 12 амбулаторія сімейної медицини, збудована за програмою «Доступна медицина»

Сьогодні в Китайгородській ОТГ відбулося урочисте відкриття Вихватнівської  амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Це 12 амбулаторія,  збудована в області в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина», що спрямована на забезпечення доступу мешканців сільської місцевості до якісної первинної медичної допомоги.

Розділити радість від цієї приємної для громади події завітали голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, керівники  району та ОТГ.

«Сьогодні дійсно свято, тому що ми відкриваємо ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. І це навіть не половина того, що ми маємо відкрити за підтримки Президента України Володимира Зеленського, – зазначив очільник області. –  Це гарна подія, тому що сьогодні медичні послуги стали ближчими і якіснішими. Люди  матимуть змогу лікуватися в професійного лікаря».

Заклад буде обслуговувати 4 тисячі жителів Вихватнівець та ще 12 навколишніх сіл: Демшина, Рогізної, Колодіївки, Дерев’яного, Калачківець, Субіча, Броварів, Гелетини, Привітного, Ленівки, Китайгороду та Патринець.

Амбулаторія побудована за кошти державного та місцевого бюджетів і є чудовим прикладом співпраці держави і громади. Всього на будівництво та оснащення закладу витрачено 8,2 млн.грн. В цю суму входить також вартість службового автомобіля Renault Duster, на якому лікар виїжджатиме до віддалених сіл та навідуватиме пацієнтів, що не зможуть самостійно прийти до амбулаторії.

Заклад забезпечений усім необхідним сучасним медичним обладнанням, яке може знадобитися лікарю для надання первинної  медичної допомоги. Незабаром тут запрацює і телемедицина, адже закуплено комплект телемедичного обладнання, відповідну комп’ютерну техніку та завершуються роботи з прокладання оптоволоконного кабелю для доступу до швидкісного інтернету. Прийматимуть пацієнтів троє лікарів.

Головним розпорядником коштів виступило управління регіонального розвитку та будівництва ОДА, замовником будівництва ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», підрядником МПП  «Гермес С».