11.02.2020 — 09:48

Марина Бех-Романчук – переможниця  Міжнародного легкоатлетичного турніру в Польщі

6 лютого в манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності хмельничанка Марина Бех-Романчук перевірила свої швидкісні можливості під час чемпіонату столиці з легкої атлетики. В бігу на 60 метрів вона спочатку виграла попередній забіг (7,62 сек), а у фіналі судді знову зафіксували  її переможний час (7,53 сек).

Вже 8 лютого Марина  змагалася в польському Торуні на міжнародному турнірі ORLEN Copernicus Cup в своїй основній дисципліні – стрибках у довжину.

24-річна спортсменка стрибнула у шостій cпробі на 6,96 м, поновивши свій же найкращий результат сезону в світі у приміщенні(6,92 м), показаний наприкінці січня на змаганнях в Карлсруе. Марина зі  значним відривом випередила Есе Бруме з Нігерії (6,62 м) і Лорейн Уген з Великої Британії (6,52 м). Наразі у неї після двох етапів Всесвітнього туру за участі стрибунок у довжину максимальна кількість очок – 20, у найближчих переслідувачок-по 7 .

Попереду для них ще два старти: 15 лютого в Глазго і 19 лютого – в Ліллі. Варто відзначити, що Бех-Романчук встановила свій абсолютний рекорд, адже до цього її найкращим результатом був стрибок на 6,93 м, який вона досягла 17 червня 2016 року на стадіоні міста Луцьк.

 

Віктор Флентін