25.11.2021 — 08:36

На всеукраїнській селекторній нараді обговорили організацію оздоровлення та відпочинку дітей у період дії карантинних обмежень

24 листопада заступник голови ОДА Володимир Юр’єв взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей у період дії карантинних обмежень, що відбулася під головуванням директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслана Колбаси.

У період дії карантинних обмежень цілорічне оздоровлення та відпочинок дітей здійснюється у дитячих центрах «Артек» м. Київ та «Молода гвардія» м. Одеса, дитячому  таборі оздоровлення, відпочинку та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята»(м.Хирів) та  дитячому оздоровчому таборі «Артек-Прикарпаття» (м.Трускавець) відповідно до наказів Мінсоцполітики та Нацсоцслужби.

Під час наради учасники обговорили організаційні моменти оздоровлення дітей, які мають прибути в заклади в наступну зміну, що розпочинається в грудні. Руслан Колбаса заслухав інформацію представників оздоровчих закладів про готовність до прийому дітей, зокрема в частині забезпечення дотримання протиепідемічних обмежень у зв’язку з COVID-19. Особливу увагу приділили питанню проведення тестування дітей на коронавірусну хворобу.

Як повідомляють у Департаменті соціального захисту населення ОДА, в області за рахунок коштів державного бюджету протягом березня-жовтня 2021 року направлено на оздоровлення та відпочинок 469 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, до дитячих центрів «Артек» м. Київ та «Молода гвардія» м. Одеса. У серпні – жовтні до закладів оздоровлення, які розташовані в гірській місцевості, а саме: дитячий табір оздоровлення, відпочинку та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята» (м.Хирів) направлено  116 дітей пільгових категорій, до дитячого оздоровчого табору «Артек-Прикарпаття» (м.Трускавець)  77 дітей.

Також в області діє обласна програма оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2022 року, що затверджена рішенням Хмельницької обласної ради від 21 грудня 2018 року № 46-23/2018.

У рамках зазначеної програми в обласному бюджеті на 2021 рік використано:
– 5 195,4 тис. грн. на придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки – 1867,231 тис. грн. на організацію оздоровлення дітей, які виховуються в інтернатних закладах області (охоплено 220 дітей);
– 665,3 тис. грн. на організацію оздоровлення та дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, вихованців дитячих будинків сімейного типу (охоплено 92 дитини);

Коштів територіальних громад на організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році використано  18,9 млн грн.

Всього використано на організацію оздоровлення та відпочинку дітей на території області (кошти з усіх джерел) – 24,8 млн гривень.

Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації своєчасно проведено державні закупівлі та закуплено 632 путівки за кошти обласного бюджету.

Оздоровлення дітей здійснювалось у  санаторії «Лісова пісня» (Хмельницька область) на загальну суму 2,95 млн грн (309 дітей пільгових категорій);
– ТОВ «Пансіонат з лікуванням «АІФА» (Одеська область) на загальну суму 1,8 млн грн (направлено 263 дитини);
– ТОВ «Пансіонат з лікуванням «АІФА» (із застосуванням переговорної процедури ) 441 тис грн  (направлено 60 дітей пільгових категорій).

Службою у справах дітей обласної державної адміністрації здійснено придбання путівок в таборі оздоровлення та відпочинку «Лісотехнік» с. Рибаківка, Миколаївська область (направлено на оздоровлення та відпочинок 92 дитини пільгових категорій), використано коштів – 640,9 тис. гривень.