13.01.2022 — 15:29

Програма Президента України “Велике будівництво” не збавляє темпів, – Сергій Ткачук

Сьогодні заступник голови ОДА Сергій Ткачук провів брифінг, присвячений питанню реалізації на Хмельниччині програми Президента України “Велике будівництво”.

Головні тези брифінгу:

➡ В рамках програми Президента України “Велике будівництво” на Хмельниччині активними темпами буде продовжено відновлення доріг державного та місцевого значення. Так, у 2021 році область перевиконала план по ремонту доріг: місцевих доріг планувалося відремонтувати 100 км, а зробили майже 120 км; доріг державного значення планувалося відновити 207 км, а зробили 290 км.

 ➡ За минулий рік в області було збудовано, введено в експлуатацію і завершено 10 приймальних відділень. Також ті об’єкти будівництва, які не були завершені у 2021 році (Хмельницька обласна дитяча лікарня) перейшла з фінансування ДФРР до програми відновлення обласних лікарень. В рамках цієї ж програми буде здійснено оновлення і Хмельницької обласної лікарні. Крім того, в обласній дитячій лікарні буде модернізований діючий корпус, а в обласній лікарні поступово буде відновлюватися вся територія та корпуси, в тому числі в концепції передбачена санавіація і вертолітній майданчик. Відновлення обласних лікарень відповідно до концепції має бути завершене 2023 році.

 ➡ Крім того, в рамках програми “Велике будівництво” триває будівництво Палацу спорту у м.Хмельницький. У зв’язку із зміною вимог до об’єкта та розширенням кількості видів спорту було здійснено коригування проектно-кошторисної документації. За державної підтримки об’єкт планується завершити у 2022 році.

➡ Також у 2022 році в рамках президентської програми передбачено будівництво урбан-парку і льодової арени в м. Хмельницький. Наразі триває розробка  проектно-кошторисної документації.

 ➡ В області уже затверджений перелік об’єктів, які включені до програми “Велике будівництво” у 2022 році. Це 5 освітніх закладів, 5 садочків і 5 спортивних об’єктів. Частина з них фінансуватиметься за рахунок коштів ДФРР (передбачено на 2022 рік понад 200 млн грн.), а загальна кошторисна вартість цих 15 об’єктів становить 773 млн грн., тому дані об’єкти будуть фінансуватися за рахунок інших інфраструктурних субвенцій або інших джерел фінансування.