02.02.2022 — 12:05

На Хмельниччині продовжується інвентаризація земель державної власності всіх категорій

Сьогодні заступник голови ОДА Володимир Білик разом з начальником управління розвитку АПК та земельних відносин ОДА Олегом Омелянюком взяли участь у селекторній нараді з Мінагрополітики. Головував на нараді перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Одне із ключових питань наради – аналіз ходу надання вихідних даних та розпоряджень голів ОДА для проведення державної інвентаризації земель у 2022 році. Як поінформував Володимир Білик, відповідна робота на Хмельниччині була розпочата у 2021 році.

Зокрема, Головному управлінню Держгеокадастру в області було доручено замовити розробку технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель державної власності у суб’єкта господарювання, що є виконавцем робіт із землеустрою, згідно із законом. Увагу зосередили на проведенні інвентаризації земель державної власності лісогосподарського призначення орієнтовною площею 19502 га, що розташовані на території області. Як результат – затверджено технічні документації із землеустрою щодо інвентаризації земель для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг на 418 земельних ділянок загальною площею 13 267 га. На черзі – внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про право Держави на проінвентаризовані землі.

У 2022 році державна інвентаризація земель державної власності всіх категорій в області триватиме. Наразі фахівці аналізують дані щодо земель, які належать Міноборони. Орієнтовно, їх в області  обліковується 1100 га. Днями отримано необхідні вихідні дані по землям оборони від КЕВ м.Хмельницький, які необхідно проінвентаризувати. Після опрацювання цих вихідних даних буде прийняте відповідне розпорядження голови ОДА.

Серед інших питань, які обговорили під час наради – реєстрація права власності за державою на проінвентаризовані ділянки за попередні роки, державна підтримка сільгоспвиробників у 2022 році, шляхи налагодження ефективної  взаємодії місцевих органів влади, сільгосптоваровиробників та пасічників з питань профілактики отруєння бджіл. Окрім того, проаналізовано діяльність робочих груп при ОДА з вирішення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам.