02.02.2022 — 16:52

Сергій Гамалій поспілкувався з учасником Української антарктичної експедиції від Хмельниччини

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій зустрівся з учасником Української антарктичної експедиції Максимом Білоусом, який уже завтра вирушає на станцію «Академік Вернадський».

Максим Білоус зазначив, що вперше він став учасником 25-ї Української антарктичної експедиції у 2020-му і провів на станції «Академік Вернадський» рік, повернувшись навесні 2021-го додому. Цьогоріч увійшов до складу зимувального загону 27 Української антарктичної експедиції, до якого відібрали 14 зимівників.

Полярник розповів про умови перебування в експедиції, зокрема щодо проживання в умовах ізоляції та повної відсутності  звичного, повсякденного життя, а також основних аспектів роботи системним механіком в Українській антарктичній експедиції. “Механік має бути ще й майстром на всі руки. Я відповідаю за наявність води, тепла, справність електричних мереж по станції, а також за човнове господарство. Будь-яку поломку на кухні, в кабінетах науковців чи будь – де на станції повинен відремонтувати,”- додав полярник.

“Для мене це велика честь – наживо поспілкуватися з вами,” – зазначив Сергій Гамалій й подарував Максиму Білоусу прапор області та гостинці, які стануть в нагоді під час експедиції та нагадуватимуть про рідний край.