15.02.2022 — 16:57

Сергій Гамалій: Консолідація, злагодженість та направлення спільних зусиль на зміцнення обороноздатності країни – в пріоритеті влади

Сьогодні за поданням голови адміністрації Сергія Гамалія на восьмій позачерговій сесії обласної ради розглянуто питання щодо фінансування нагальних потреб підрозділів територіальної оборони Хмельниччини.

У ході сесії Сергій Гамалій зазначив, що сьогодні вкрай важливим є консолідація, злагодженість та направлення спільних зусиль на зміцнення обороноздатності країни, незважаючи на політичні погляди та переконання, адже від організації функціонування Сил територіальної оборони залежить якісне виконання їх обов’язків.

“Сьогодні ми поетапно здійснюємо комплектування підрозділів територіальної оборони, і як зазначили на засіданні Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України, Хмельниччина входить у трійку кращих областей з формування територіальних загонів. Тому перерозподіл коштів обласного бюджету, зокрема виділення коштів на реалізацію програми “Територіальна оборона на 2022 – 2024 роки” у розмірі 2,935 млн грн та 2,05 млн грн – на  програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2019 – 2023 роки просто необхідний”, – додав очільник області.

Рішенням більшості депутатів обласної ради затверджено вищезазначені програми та внесено зміни до обласного бюджету Хмельницької області на 2022 рік.