21.02.2022 — 09:28

Насильство у сім’ї – важлива соціальна проблема!

В Україні проблемі домашнього насильства приділяється велика увага. Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що протягом 2020-2021 років в Україні спостерігається зростання звернень щодо домашнього насильства.

Тому заступником голови обласної адміністрації Володимиром Юр’євим неодноразово розглядалися питання домашнього насильства, яке існує у всіх соціальних групах, з яким всі стикаються незалежно від рівня доходів, освіти й положення у суспільстві. Щоб перемогти реальне зло, треба відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення.

18 лютого при комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради відбулось відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства  та насильства за ознакою статі.

Створення спеціалізованої служби в стало можливим завдяки виділенню субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в розмірі 501069 гривень (на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання), надалі за громадою залишається утримання служби за кошти міського бюджету.

Участь у відкриті центру взяли працівники Хмельницького обласного центру соціальних служб на чолі з директором центру Тетяною Власюк, яка привітала присутніх та передала центру дитячі іграшки, одяг та інформаційні матеріали  (листівки) для розповсюдження серед населення громади.