23.02.2022 — 18:13

Будівництво дитячого садка-ясел у Нетішині може отримати фінансування з ДФРР

Сьогодні на засіданні комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР,  члени комісії затвердили зміни до переліку об’єктів, які планується реалізовувати за рахунок коштів ДФРР на Хмельниччині у 2022 році.

Як зазначив заступник голови ОДА Сергій Ткачук, який провів засідання, у зв’язку з відтермінуванням початку будівельних робіт по спортивному корпусу у с.Ганнопіль в результаті розроблення містобудівної документації, пропонується на 7,87 млн грн зменшити обсяг фінансування коштів ДФРР по проєкту “Спортивний корпус по вул.Одухи, 4 в с.Ганнопіль Славутського району – нове будівництво”. Відтермінування робіт пов’язане із зміною земельної ділянки, де планується споруджувати цей об’єкт. Відповідне рішення ухвалили депутати сільської ради, а через це необхідно внести зміни до ПКД та пройти всі процедури погодження, що може зайняти тривалий час.

Натомість запропоновано додати до переліку інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2022 році,  проєкт “Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) по вул. Енергетиків у м.Нетішині – нове будівництво”, по якому вже отримано дозвільні документи на початок будівельних робіт. Саме на нього і пропонується перерозподілити фінансування із спортивної зали у Ганнополі. Сергій Ткачук зауважив, що це дуже важливий для міста атомників об’єкт, особливо з урахуванням планів розбудови ХАЕС. До того ж він набрав високий бал при оцінюванні проєктів, і частину коштів на нього вже передбачено з місцевого бюджету та з інфраструктурної субвенції.

Як пояснив посадовець, завдяки такому рішенню фінансування з ДФРР зможуть отримати обидва проєкти, адже для спортивного корпусу все ще передбачені 5 млн грн. У подальшому, у разі економії коштів по інших об’єктах, можна буде здійснювати додатковий перерозподіл або зробити проєкт перехідним на 2023 рік.

За результатами обговорення комісія підтримала внесену пропозицію. Відповідне рішення буде направлено до Мінрегіону для розгляду та подальшого затвердження.