14.03.2022 — 11:34

Уряд збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 14 %

«Кабінет Міністрів України прийняв рішення про перерахунок щомісячних страхових виплат від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Щомісячні страхові виплати для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань та їх родин, які фінансуються Фондом соціального страхування України, зростуть на 14%. Це дозволить збільшити розміри щомісячні страхових виплат для 3,5 тисяч подолян, які мають право на зазначені виплати».

Попри умови воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України вже почали проведення перерахунку, після завершення якого середній розмір щомісячної страхової виплати по країні збільшиться на 647 гривень.

Відповідне рішення про проведення перерахунку Кабінет Міністрів України затвердив 05 березня 2022 року. Прийнятий проєкт постанови Мінсоцполітики розробило на виконання статті 37 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та спрямований на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

Управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області здійснить перерахування страхових виплат для 3477 осіб, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань 3217 осіб і членів їх родин у разі смерті потерпілих – 260 осіб.

Загалом по Україні перерахунок страхових виплат проведуть для 195 тисяч зазначеної категорії громадян.

Підвищені виплати за березень потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин отримають у квітні. Нагадаємо, фінансування таких виплат здійснюється Фондом соціального страхування України у наступному місяці за попередній.