01.04.2022 — 12:24

Надзвичайники Хмельниччини поділилися секретами рятувальної служби із дітьми-переселенцями

31 березня діти-переселенці, які наразі проживають у Хмельницькому, занурились у світ надзвичайно цікавої та неймовірно захопливої професії – рятувальника, завітавши на виставку пожежно-рятувальної служби.

Дітлахи ознайомилася із непересічною історією служби, яка вже більше півтори сотні років береже спокій та життя подолян. Малеча мала можливість потримати у руках рятувальне обладнання та інструменти, приміряти пожежні каски, одягнути засоби індивідуального захисту, навчилася користуватися вогнегасником. Неабиякий виховний вплив мали ті експонати виставки, які вогнеборці вилучили на пожежах – згоріла побутова техніка, розірвані газові балони, зіпсовані розетки та ін. Діти переконалися у жахливості наслідків людської недбалості та безвідповідальності.

Окрім цікавих вражень, діти отримали солодощі та сувеніри, які підготували для них надзвичайники. Також із пережитими жахіттями війни діткам допомагали впоратись психологи ДСНС.

Виставка пожежно-рятувальної служби завжди радо зустрічає своїх гостей, то ж і сьогоднішній день не став винятком! Діти-переселенці, які ще зовсім нещодавно виїхали із районів інтенсивних бойових дій, із задоволенням дізнавалися секрети Служби порятунку, вивчали правила безпечного життя та на кілька годин відволіклися від пережитих воєнних реалій.