08.04.2022 — 19:11

Відбулося засідання міжвідомчої координаційної групи із забезпечення стабільної цінової ситуації у Хмельницькій області

Сьогодні відбулося засідання міжвідомчої координаційної групи із забезпечення стабільної цінової ситуації у Хмельницькій області, до якої увійшли представники контролюючих та правоохоронних органів. Провів його перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Розпочинаючи засідання Сергій Григорович наголосив, що у час, коли вся країна згуртувалася у протидії російській агресії, підвищення цін на хліб та інші соціально значущі продукти є неприпустимим. Тому Урядом було прийнято постанову, якою визначено, що на період воєнного стану, обласні військові адміністрації разом з відповідними органами мають забезпечувати контроль за не підвищенням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на окремі товари.

Загалом моніторинг цін проводиться на такі продукти: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні та антибактеріальні лікарські засоби вітчизняного виробництва, бензин (марки А-92, А-95), дизельне паливо, газ скраплений для автомобілів, «брендованого преміального» дизельного палива та бензинів автомобільних.

Як розповів представник Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, наразі щоденно проводиться моніторинг цін по всій Хмельницькій області, зокрема: продовольчі ринки, товариства, приватні підприємства, фізичні особи – підприємці тощо. Інформація про результати проведеної роботи розміщується на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Зазначимо, що відповідні рейдові групи уже створені при райдержадміністраціях спільно з органами місцевого самоврядування.

Підсумовуючи сказане, Сергій Тюрін зазначив, що дані рейдові групи мають систематично здійснювати моніторинг за роздрібними цінами на соціально значущі товари та оперативно реагувати у разі виявлення порушень, аби підтримувати цінову стабільність в області та не допустити зростання цін.