14.04.2022 — 13:56

Юні українські фехтувальники на світовій першості в Дубаї

З 2 по 10 квітня місто Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) приймав чемпіонат світу з фехтування серед кадетів та юніорів. Упродовж дев’яти днів учасники розіграли 18 комплектів нагород (в особистій першості – 12, у командній – 6). У цей надскладний для країни час наші юні спортсмени продовжують захищати честь синьо-жовтого прапора на міжнародній арені. Варто подякувати за гостинність та допомогу в організації тренувального процесу української збірної у підготовці до світової першості Федераціям фехтування Польщі, Ізраїля та Італії. Завдяки їх зусиллям збірна команда України в складі 32 спортсменів взяла участь у змаганнях у всіх видах програми.

У другий день чемпіонату в особистому турнірі шаблістів серед 96 кадетів найкращий результат для України показав нетішинець Дмитро Колобаєв, який став 15-м. Колобаєв, вигравши лише три з шести боїв у групі, втім доволі впевнено розпочав виступ в олімпійці, здолавши спочатку Айхана Хасієва з Азербайджану (15:8), а далі Дачіана Енаке з Румунії (15:10). Зупинив 16-річного представника Хмельниччини, вихованця заслуженого тренера України Віталія Цисарука, в 1/8 фіналу перший номер посів Коннор Лян зі США (10:15).

Щасливим виявився для нашої збірної четвертий день чемпіонату. На бронзову сходинку п’єдесталу в особистій юніорській першості рапіристок зійшла 20-річна студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія» Катерина Буденко.

1. Лорен Скраггс (США),
2. Юзуха Такеяма (Японія),
3. Кароліна Страчбері (Великобританія),
3. Катерина Буденко (Україна).

9 квітня відбулися особисті змагання кадетів у шпазі. Україні вони принесли одразу дві нагороди! Львів’янка Анна Максименко стала віцечемпіонкою світу, а киянин Максим Перчук – бронзовим призером.

Шпага, кадетки (особисті):
1. Алейна Ертюрк (Туреччина),
2. Анна Максименко (Україна),
3. Хайлін Чен (Гонконг),
3. Мізукі Хомма (Японія).

Шпага, кадети (особисті):
1.Семюел Імрек (США),
2. Алон Сарід (Ізраїль),
3. Фабіо Мастромаріно (Італія),
3. Максим Перчук (Україна).

Вітчизняні збірні з жіночої рапіри та чоловічої шпаги посіли високі (4 і 5) місця у командних змаганнях відповідно. Вітаємо наших мужніх фехтувальників та їх тренерів з успішним виступом на чемпіонаті світу! Слава Україні! Все буде Україна!