20.04.2022 — 12:21

Розпочався XVI обласний форум “Книжкова весна на Хмельниччині”

Сьогодні у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці стартував XVI обласний форум “Книжкова весна на Хмельниччині”, приурочений до Всесвітнього дня книги та авторського права. У ході заходу обговорюватимуть роль книги у збереженні і передачі знань, про авторів і видавців книг, про бібліотеки,  які зберігають і надають у використання книжкові багатства.

За словами директора Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА Інни Михайлової, проведення такого заходу яскраво демонструє увесь спектр книг Хмельниччини, які щорічно видаються в нашій області.

Впродовж двох днів, в рамках форуму відбудеться низка заходів з промоції читання та популяризації сучасної української та краєзнавчої книги. Презентації книг, авторські зустрічі з лауреатами книжкових премій, обговорення, а в завершення – підведення підсумків обласного дослідження та рейтингу «Краща книга Хмельниччини – 2021».

Цьогоріч захід має неабияке значення не лише для жителів області, а й для вимушено переміщених осіб, які у зв’язку з війною опинились на Хмельниччині, оскільки організатори заходу ділитимуться з відвідувачами форуму гостинністю та цікавими історичними, культурними аспектами нашого краю.