23.08.2022 — 18:33

 Схід. Рівень Свободи

Сьогодні, в День Державного Прапора України, в Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки творів митців Донеччини «Схід. Рівень Свободи».

Завітав на захід і начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, аби передати музею тубус від порохового заряду польової гаубиці М777, який наші майстри Раковський Віктор та Касьянов Сергій прикрасили унікальним Самчиківським розписом.

«Українці – це незламний та непереможний народ. Багато століть у нас намагалися забрати не тільки нашу землю та свободу, а й взагалі зробити так, щоб весь світ забув про існування українців, але, як показує історія, це неможливо. Хочу висловити слова глибокої шани та подяки нашим захисникам, які сьогодні стримують російську навалу, адже завдяки їм ми сьогодні можемо жити, працювати і, звичайно, очікувати на нашу спільну перемогу», – сказав очільник області, звертаючись до присутніх.

Масштабна групова виставка відбувається у нашому місті вперше за часів незалежності України. Тут представлено 52 твори 14 митців.