24.08.2022 — 10:52

Хмельницькі артисти підкорюють європейську сцену

Зараз Україна переживає один із найважчих періодів своєї історії, і кожен українець вносить свій вклад у наближення нашої перемоги над ворогом. Кожний зі своєю зброєю відстоює нашу незалежність. Для когось це автомат, для когось – танк, а для когось – чарівна сила мистецтва, і вона не менш потужна, ніж порох та метал, адже завойовує серця та душі європейців, демонструючи нашу культуру та духовні надбання.

Розповісти про Україну – саме з такою важливою місією вирушили до Європи наші митці. Впродовж липня-серпня артисти академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії та хору ансамблю «Козаки Поділля» дали концерти у низці міст Німеччини, Австрії та Словенії.

Концертний тур відбувся у межах співпраці між Хмельницькою обласною філармонією та німецькою агенцією «Star Entertainment». В творчій кооперації з всесвітньо відомими акторами Крісом Ранкінгом (виконавцем однієї з головних ролей у фільмі «Гаррі Потер»), Вільямом Кіршером («Володар Кілець» і «Гобіт») наші артисти представили насправді якісний мистецький продукт. Їх концерти відвідали декілька десятків тисяч глядачів, а професійний рівень не залишив байдужим жодного.

Оркестр та хор також взяли на себе іншу важливу місію: вони представляли глядачам ініціативу Президента України, яка спрямована на збір благодійних пожертв на підтримку України у світі – фандрейзингову платформу UNITED 24. Проєкт має на меті об’єднати зусилля міжнародних партнерів, донорів, благодійників задля підтримки нашої країни в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні. Зауважимо, що амбасадорами бренду UNITED 24 стали такі відомі особистості, як футболіст Андрій Шевченко, креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія, учасники американського рок-гурту Imagine Dragons, актор Лієв Шрайбер.

Наприкінці кожного концерту відомі актори наголошували, що оркестр з України здійснює особливу місію, популяризуючи свою державу та її мистецький потенціал, а як спеціальний твір “на біс” артисти на фоні українських стягів виконували гімн України. Також артисти збирали коштів на придбання авто для друга Хмельницької філармонії, військовослужбовця, який зараз на фронті і якому це авто вкрай необхідне.

Віримо, що наші митці завдяки своїм талантам та завзяттю заручилися підтримкою багатьох європейців, які більше дізналися про нашу країну та її боротьбу за свою ідентичність та незалежність. Без сумніву, це дуже важлива перемога на інформаційному фронті, тож сподіваємося, що артисти філармонії і надалі матимуть можливість гастролювати та розповідати про Україну.

Разом переможемо!