18.10.2016 — 18:12

У Кам’янці-Подільському розпочав роботу дводенний збір з керівниками підрозділів з питань цивільного захисту

18 жовтня у Кам’янці-Подільському розпочав роботу дводенний збір з керівниками підрозділів з питань цивільного захисту місцевих органів виконавчої влади та територіальних органів ДСНС України.

Участь у зборах взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, заступник директора ДОЗЦЗ ДСНС України Василь Скакун, міський голова Михайло Сімашкевич, керівниками підрозділів з питань цивільного захисту місцевих органів виконавчої влади та територіальних органів ДСНС України.

img_0154

Основною метою зібрання є доведення до учасників останніх змін до законодавства щодо організації заходів цивільного захисту населення і територій, аналіз стану готовності територіальних підсистем до виконання завдань інженерного, радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту, оповіщення та інформування населення під час виникнення надзвичайних ситуацій у зоні проведення антитерористичної операції.

Відкриваючи зібрання, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко окреслив основні заходи теоретичної та практичної складової зборів.

Як зазначив Володимир Ілліч, Урядом України було прийнято ряд відповідальних та необхідних рішень щодо підвищення ефективності функціонування системи цивільного захисту держави. Відповідні рішення прийняті та реалізовані обласною державною адміністрацією, і головна мета прийнятих рішень – повна координація діяльності всіх органів управління цивільного захисту, сил та засобів єдиної державної системи в цілому, та територіальних і функціональних підсистем зокрема, для забезпечення безпеки громадян.

На території області функціонують 618 потенційно небезпечних підприємств та інших об’єктів, серед них Хмельницька атомна електростанція, 16 хімічно-небезпечних об’єктів, 101 об’єкт нафтогазопроводів, 13 нафтобаз і складів паливно-мастильних матеріалів, 2 бази зберігання озброєння та боєприпасів. Аварії на будь – якому з них можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

“Тому запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, ефективна ліквідація їх наслідків у разі виникнення, віднесена до одного з головних пріоритетів діяльності органів державної влади всіх рівнів”, – додав Володимир Ілліч.

Також посадовець відмітив, що в умовах непростого для нашої країни часу, ми з вами повинні чітко розуміти, що система цивільного захисту є однією з найважливіших складових національної безпеки держави, а організація та здійснення заходів цивільного захисту населення і територій є найактуальнішим питанням сьогодення.

img_0172