03.04.2023 — 17:54

Володимир Білик провів нараду щодо інвентаризації земель на території області

Сьогодні заступник начальника ОВА Володимир Білик провів робочу нараду із представниками ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області щодо узгодження порядку проведення інвентаризації земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, а також земель оборони на території області. Зустріч відбулася з метою налагодження ефективної взаємодії із користувачами зазначених земель та виконавцями інвентаризації.

В ході наради учасники обговорили першочергові завдання, необхідні для проведення державної інвентаризації земель, орієнтовна площа яких становить 3965 га від усієї території області. Зокрема, мова йде про надання вихідних даних, графічних матеріалів щодо бажаного місця проведення інвентаризації.

“Сьогодні перед нами стоїть важливе завдання для покращення землекористування нашої області. Так, завдяки інвентаризації ми підвищимо ефективність від кожного метра землі, виявимо, які території використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням та, якнайшвидше приведемо їх у порядок,” – зазначив Володимир Білик.

Варто зазначити, що за результатами закупівель, проведення державної інвентаризації земель на території Хмельницької області буде здійснювати ДП “Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”.