10.04.2023 — 13:11

Головне за тиждень

Головне за тиждень:

🔹На дорогах області продовжуються роботи з ямкового ремонту, ліквідації вибоїн.

🔹Укладено 7 додаткових угод на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області.

🔹З метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України, які задіяні для перевезення гуманітарної допомоги, до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» внесено відомості щодо 16 громадян.

🔹За період з 31.03 до 06.04 працівниками Відділу державного нагляду (контролю) перевірено 203 транспортних засоби і виявлено 53 порушення. Складено 53 акти, винесено 38 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 476340 грн. До державного бюджету перераховано 494530 грн.

🔹За період з 03.04 до 06.04 в області зареєстровано 993 підтверджених випадки COVID-19, що на 14,5% менше, ніж минулого тижня. Проведено дослідження 142 проб питної води на мікробіологічні показники (відхилень – 3) та 133 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень – 3). Проведено заміри показників радіаційного фону – відхилень не виявлено.

🔹Ускладнення погодних умов загальмували проведення посівної на території області. Наразі проводиться посів ранніх ярих зернових культур, цукрового буряку, ярого ріпаку, соняшнику, кормових культур, зокрема однорічних та багаторічних трав. Сільськогосподарські підприємства забезпечені матеріально-технічними ресурсами для вчасного проведення посівної кампанії.

🔹У період з 31.03 до 7.04 зареєстровано 6 статутів релігійних громад УПЦ у новій редакції, які перейшли в ПЦУ. Загалом у період з 24.02.2022 до 07.04.2023 зареєстровано статути 176 релігійних громад УПЦ у новій редакції.

🔹У пункті видачі одягу при Хмельницькій ОВА 490 переселенцям видано 1350 кг одягу, для внутрішньо переміщених дітей (1-14 років), що проживають на території області, організовано доставку гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ (міжсезонний одяг).

🔹Відбувся чемпіонат області серед юнаків 2009 р.н. з волейболу, чемпіонат України з ушу (саньшоу) серед дорослих, юніорів та юнаків, чемпіонат України серед юніорів та юніорок на призи ЗТУ А.Чумакова.

🔹В ОВА відбулася нарада з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій.

🔹Хмельницькою ОВА разом із благодійними організаціями передано засоби резервного електропостачання підрозділу Збройних Сил України.

🔹Продовжуються заходи щодо забезпечення населення, яке проживає в прогнозованих зонах хімічного забруднення, засобами індивідуального захисту органів дихання. Закуплено 105 протигазів фільтруючого типу СМ-6.

🔹Забезпечено прийом та розміщення 92 ВПО з Херсонської області, з них на території області розміщено 56 осіб.

🔹Критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення визначено 10 підприємств області.

🔹У межах держпрограми «єРобота» 2 підприємці отримали мікрогранти на створення та розвиток власної справи.

🔹Департаментом фінансів облдержадмінстрації забезпечено виконання та перевиконання планових призначень на відповідний період 56 бюджетів територіальних громад або 93,3% усіх бюджетів громад.