13.04.2023 — 15:14

До Дня довкілля керівництво області висадили саджанці молодих дерев

Напередодні Дня навколишнього середовища в Україні, який щорічно відзначається в третю суботу квітня, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін спільно із головою обласної ради Віолетою Лабазюк взяли участь у висадці молодих дерев для озеленення нашого довкілля. Доєдналися до корисної справи також представники підрозділів ОВА та обласної ради. Разом посадовці висадили саджанці калини, туї і ялини.

“Мета такої ініціативи – підвищити рівень свідомості людей у питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Обласна влада постійно долучається до заходів, спрямованих на поліпшення стану нашої екології, озеленення та поширення екологічних знань,” – зазначив Сергій Тюрін.

Варто наголосити, що зелені насадження без належного догляду поступово занепадають та перетворюються в неохайні чагарники. Окрім того, довкілля нашої держави катастрофічно постраждало від згубного впливу воєнних дій. За підрахунками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, повномасштабне вторгнення росії на територію України завдало екологічних збитків на суму в 2 трильйони гривень.

Відтак, важливо аби кожен, хто проживає в регіонах, де не відбувається активних воєнних дій, підтримували подібні заходи та активно брали участь в збереженні нашого навколишнього середовища.