20.04.2023 — 17:53

У Києві в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад відбувся Міжнародний Саміт міст та регіонів

Участь у ньому взяла делегація від Хмельниччини: перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, Пьотр Цалбецкі – Маршалок Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща, Бенджамін Абтан – Радник Прем’єр-міністра Французької Республіки, керівник європейської ініціативи «Європейський прихисток».

Також онлайн до засідання долучилися заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, начальники РВА та голови територіальних громад області.

Сьогоднішній саміт – це важлива міжнародна подія, в межах якої учасники обговорили реінтеграцію українських територій, подолання гуманітарних викликів, спричинених російською військовою агресією, відновлення життєдіяльності громад за участю міжнародних урядових та неурядових організацій, а також порушили питання розмінування та інноваційного розвитку територій.

За результатами Міжнародного саміту міст та регіонів було підписано низку угод про співробітництво між містами і регіонами, угоду про вступ України в систему Механізму цивільного захисту ЄС, прийнято Декларацію Міжнародного саміту громад та регіонів, а також презентовано концепцію Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Остання ініціатива дасть змогу набагато швидше й ефективніше реалізовувати програми підтримки.