25.04.2023 — 09:12

Переговори про вступ до ЄС нададуть необхідну стратегічну рамку процесу відбудови та повоєнного відновлення України

Про це Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина заявила під час зустрічі з делегацією на чолі з Уповноваженим міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Франції Клеманом Боном.

«Якнайшвидший початок переговорів про вступ в ЄС є життєво необхідним для відбудови та післявоєнного відновлення України. На сьогодні зусилля для задоволення потреб швидкого відновлення координують завдяки платформі, створеній Європейською Комісією. Але, саме процес вступу до ЄС надасть необхідну стратегічну рамку для масштабної трансформації та повоєнного розвитку України», – наголосила Ольга Стефанішина.

У складі французької делегації у зустрічі також взяв участь Спеціальний уповноважений Президента Франції з питань допомоги та відновлення України, громадянство Франції П’єр Ельброн. Співрозмовники обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, які були надані Україні разом зі статусом кандидата на членство в ЄС. Ольга Стефанішина наголосила, що старт переговорів про приєднання до ЄС – це інструмент, який стане стимулом для якісності трансформації держави.

«Рішення надати Україні статус кандидата у ЄС внесло ясність щодо перспектив нашої держави. Це рішення було дуже важливим для мобілізації політичної єдності навколо порядку денного реформ.

Ще до початку переговорів про вступ до ЄС, ми розпочали процес селф-скринінгу, на його основі розробимо великий план правового наближення до права ЄС. Це буде план трансформації, який охоплюватиме кожну сферу, і, як я завжди нагадую своїм іноземним колегам, ми робимо це в першу чергу для своєї держави і її розвитку», – зазначила Віцепрем’єрка.

Представники Французької Республіки запевнили у своїй відданості підтримці України на шляху до ЄС та допомозі у подоланні наслідків російської агресії.