25.04.2023 — 15:51

На Шепетівщині відкрили “Клас безпеки” для учнів Крупецького ліцею

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час робочої поїздки в Шепетівський район завітав до Крупецької територіальної громади на відкриття «Класу безпеки» у Крупецькому ліцеї.

Під час заходу вихованці закладу навчалися правилам пожежної і мінної безпеки, дорожнього руху, алгоритмам дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та навичкам надання домедичної допомоги, які у вигляді лекцій та майстер-класів підготували для них представники Головного управління ДСНС та Національної поліції у Хмельницькій області. Відтак, понад 200 учнів, які навчаються у ліцеї, зможуть надалі отримувати такі необхідні в теперішній непростий час знання.

“На сьогодні це уже 16 «Клас безпеки» на території нашої області. 9 подібних уже успішно функціонують у Хмельницькому районі, 4 – у Кам’янець-Подільському та 2 – у Шепетівському. Це насправді дуже корисна ініціатива, адже в «Класах безпеки» і теоретично, і практично, а головне – в ігровій формі – наші діти отримують знання, які в майбутньому можуть врятувати життя,” – зазначив Сергій Тюрін.

Зауважимо, що реалізація подібних безпекових проектів дасть можливість сформувати у дітей та молоді необхідні навички самозахисту та порятунку в умовах надзвичайних ситуацій.