03.07.2023 — 16:22

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень

🔹Кол-центром прийнято 83 телефонних дзвінків; надано 175 консультацій ВПО щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги, місця розселень, пошуку рідних, отримання одягу та товарів домашнього вжитку, оплата комунальних платежів тощо.

🔹Відбулась зустріч із Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем, на якій було обговорено стан дотримання в області прав людини в умовах воєнного стану, зокрема прав дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, військовополонених, прав людей, які перебувають в місцях несвободи Хмельниччини та інших категорій громадян.

🔹Відбулась онлайн-зустріч із Представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні щодо обговорення потенціалу можливої майбутньої співпраці.

🔹Вручено відзнаки ОВА переможцям та призерам учнівського спортивного фестивалю European Open School Combat Games.

🔹Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано банно-пральний комплекс підрозділу Збройних Сил України.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 79 ВПО, з них розміщено на території області 38 осіб.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Маківською територіальною громадою закуплено модульне укриття для ДНЗ «Сонечко» с. Маків, на що з місцевого бюджету виділено та освоєно 2 млн. 250 тис. грн.

🔹Організовано проведення повторних перевірок захисних споруд, які під час попередньої перевірки були зачинені або неготові до прийняття населення.

🔹У рамках держпрограми “єРобота” 55 підприємців Хмельниччини отримали мікрогранти на створення та розвиток власної справи.

🔹Проведено зустріч з координатором проєкту “Польський сервіс відбудови України”, яким передбачено підтримку та розвиток малого та середнього бізнесу області, зокрема в галузі переробки сільськогосподарської продукції, виробництві будівельних матеріалів, легкій промисловості тощо.

🔹Забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.

🔹На даний час агроформування області проводять роботи з догляду за сільгоспкультурами, а саме – підживлення та захист від шкодочинних об’єктів, готуються до проведення жнивного комплексу робіт, зокрема проводять ремонт зернозбиральної техніки та заготівлю паливно-мастильних матеріалів.

🔹Станом на 30 червня поточного року по Програмі розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2023-2027 роки прийнято 18 заяв, з них:
– 8 за напрямом «Часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання, технологічного обладнання для виробництва та переробки сільськогосподарської продукції»,
– 10 заяв за напрямом «Бюджетна дотація за утримання телиць у віці з 12 до 15 місяців на дату подання документів».
Загальна сума відшкодування становить майже 110 тис. грн.

🔹 Розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано 2 статути релігійних громад УПЦ (с.с. Городище, Пліщин), які перейшли в ПЦУ

🔹ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччини» виконано:
– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 1779 м²;
– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 453 м³;
– виправлення профілю щебеневих покриттів – 3990 м²;
– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 3118 м2;
– спуск води проїзної частини дороги – 60 пог. м;
– планування узбіч – 16 км;
– встановлення дорожніх знаків – 22 шт;
– профілювання щебеневих покриттів – 13 км;
– дорожня розмітка – 36 м2;
– покіс трав – 4670 м2
– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт

🔹Укладено 3 додаткових угод на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області.

🔹 Забезпечено внесення відомостей щодо 24 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.

🔹 Проведено конкурс щодо визначення автомобільних перевізників на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області, за результатами якого визначено переможців на 7 маршрутах.

🔹 Представниками управління взято участь у круглому столі «Обговорення міжмуніципальної співпраці для утворення спільних туристичних та інвестиційних продуктів» за участю голови Державного агентства розвитку туризму України М. Олеськів, народних депутатів України І. Марчука та О. Санченка, голів Староушицької, Кам’янець-Подільської, Китайгородської, Хотинської територіальних громад, директора Національного природного парку «Подільські товтри» Р. Якубаша та напрацьовано напрямки розвитку туризму на території Староушицької територіальної громади.

🔹Продовжується робота по моніторингу якості питної води. За останній тиждень проведені дослідження 140 проб питної води централізованого водопостачання на мікробіологічні показники (відхилень 3 – 2,14%) та 133 проб на санітарно-гігієнічні показники (відхилень 4 – 3,0%).

🔹На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

🔹За період з 23.06.2023 по 29.06.2023 року працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 352 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 88 порушень та складено 87 актів, винесено 67 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 651270 грн., до бюджету спрямовано 155720 грн.