31.07.2023 — 19:10

Головне за тиждень:

➡ Хмельницькою обласною військовою адміністрацією разом із благодійними організаціями передано предмети похідного побуту підрозділу Збройних Сил України.

Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 37 ВПО, з них розміщено на території області 24 особи. Видано 450 кг одягу для 334 ВПО в пункті видачі одягу для при Хмельницькій ОВА.

Кол-центром прийнято 92 телефонних дзвінки; надано 138 консультацій ВПО.

➡ В рамках Президентського проекту «Пліч-о-пліч» тривають роботи по відновленню будинків у Високопільській громаді. Наразі 100 будівельників з Хмельниччини активно відбудовують постраждалі під час окупації будинки.

Відбулось засідання комісії з присудження премії ОВА «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя». Визначено 14 лауреатів в 6 номінаціях.

Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Лісовогринівецькою територіальною громадою виділено 2 млн. 30 тис. грн. для придбання модульних укриттів для двох закладів освіти, а саме: Стуфчинецького ліцею та Пашковецького ДНЗ.

Забезпечено фінансовим ресурсом головних розпорядників коштів обласного бюджету на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування тощо.

Проведено зустріч з представниками малого та середнього підприємництва області на тему: «Інструменти підтримки бізнесу».

Проведено захід, ініційований Українським ветеранським фондом Міністерства у справах ветеранів України, із презентації можливостей Українського ветеранського фонду на Хмельниччині.

Відбулася зустріч з представниками турецької компанії Trafo Servis щодо співпраці у сфері енергетики, у тому числі відновлення та будівництва нових енергетичних об’єктів, ремонт застарілих електромереж.

Агроформування області розпочали жнива в другій декаді липня з обмолоту озимого і ярого ріпаку, крім того, продовжується збирання озимої пшениці, гороху. На незначних площах розпочато обмолот ярого ячменю та ярої пшениці.

Перевірено 159 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Виявлено 29 порушень та складено 29 актів, винесено 16 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 206210 грн.

 ➡ ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччина» виконану роботу за 24.07. по 28.07.2023:

– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 1075 м²;

– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 431 м³;

– виправлення профілю щебеневих покриттів – 479 м2;

– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього

одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 1012 м2;

– видалення порослі – 680 м2;

– планування узбіч – 36 км;

– встановлення дорожніх знаків – 78 шт;

– покіс трав – 12 570 м2;

– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт.

Забезпечено внесення відомостей щодо 58 громадян до телекомунікаційної системи «ШЛЯХ» з метою прискорення процесу перетину кордону чоловіками-громадянами України віком від 18 до 60 років, що задіяні для перевезення гуманітарної допомоги.

На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.