18.09.2023 — 12:41

Хмельниччина долучилася до українсько-грецького форуму в м. Салоніки

Хмельницька ОВА долучилася до ділової місії в м. Салоніки у Греції, яка відбулася з 8 по 13 вересня. Організаторами візиту виступила Торгово-Промислова палата України у партнерстві з Посольством України в Афінах та Генеральним консульством в м. Салоніки. Хмельниччину представила директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА Інна Михайлова.

В рамках перебування у Греції, представник з області мала зустріч із Консулом України в Салоніках Євгеном Шквирою та віце-президентом Торгово-Промислової палати України Валерієм Корольом. В складі делегації вони долучилися до українсько-грецького бізнес-форуму та Міжнародного ярмарку в м. Салоніки, на якому українські компанії представити свою продукцію на Національному стенді.

Варто додати, що Міжнародний ярмарок у м. Салоніки є наи‌більшим виставковим заходом у Греціі‌ та Балканах, якии‌ щороку збирає близько 1500 експонентів та понад 200,000 тисяч відвідувачів з усього світу.

В ході візиту посадовиця зустрілася із представниками громади українців в Салоніках та поспілкувалася із членом ради Українсько-грецької Ініціативи Наталією Катмазовською. Вказана організація доносить інформацію про війну та допомагає українцям, які знаходять прихисток у Греції. Також згадані організації допомагають Україні, зокрема у сфері медицини, яку вони спільно з діаспорою збирають у вигляді гуманітарної допомоги та передають до нас з-за кордону.

Також Інна Михайлова поспілкувалася з представницею Центру підтримки і розвитку української культурної спадщини «Трембіта», аби налагодити співпрацю в сфері розвитку культури.