11.11.2016 — 09:06

Африканська чума свиней: на території Новоушицького району встановлено 5 санітарних постів

Станом на 10.11.2016 року на території зони захисту смт. Нова Ушиця нових випадків захворювання свиней не виявлено. Наразі вживаються усі необхідні заходи з метою недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

З 9 листопада розпочато подвірний обхід населених пунктів бригадами в складі спеціалістів ветеринарної медицини, представників територіальних громад з метою клінічного огляду свинопоголів’я і обліку.

Щодня проводяться засідання оперативного штабу, на якому обговорюються проведені заходи щодо недопущення подальшого розповсюдження хвороби.

На території району (у радіусі 3-кілометрової зони) встановлено 5 ветеринарно-поліцейських постів: при в’їзді зі сторони с.Струга, при в’їзді зі сторони м.Дунаївці,  зі сторони м.Бар, зі сторони смт. Віньківці та зі сторони с.Іванівка.

Наразі обстежено 529 дворогосподарств, 4 дитячих організованих колективи, 1 харчоблок ЦРЛ, 6 об’єктів громадського харчування.

На постах спеціалісти національної поліції, ДСНС, ветеринарної служби здійснюють контроль за переміщенням автотранспорту, що перевозить живих тварин, продукції та сировини тваринного походження і кормів та проводять обробку техніки спеціальними дезінфікуючими засобами.

За матеріалами Новоушицької РДА