24.10.2023 — 20:03

Слухачка Марина Іваськова: «Впевнено можу сказати, що не помилилась у виборі Автошколи»

Слухачка Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС Марина Іваськова вже пройшла теоретичну підготовку та здала іспит у територіальному сервісному центрі МВС. Марина поділилася своїми враженнями: «Починаючи з перших днів навчання зрозуміла, що ця Автошкола створена для таких людей, як я, ми тут рівні, немає відчуття, що ти інвалід.

В Автошколі університету все зроблено з урахуванням наших можливостей – встановлено зручний пандус із поруччям для людей на кріслах колісних, безпечний підйомник. В усіх приміщеннях враховано максимальну мобільність людей з обмеженим рухом – широкі двері, немає порогів, є простора кімната санітарно-гігієнічного призначення. В аудиторіях дуже зручно підійти чи під’їхати на кріслі до автомобільних тренажерів, комфортно обладнано комп’ютерний клас.

Процес навчання дуже цікавий та доступний. Викладачі не просто спеціалісти у своїй галузі, вони доступно роз’яснюють кожну тему, підбирають підхід до кожного з нас. Тому впевнено можу сказати, що не помилилась у виборі Автошколи. Зараз приступаю до практики водіння».

Завдяки проєкту «Автошкола для осіб з інвалідністю», що реалізується МВС України в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», створені рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає отримати перше водійське посвідчення, або, маючи посвідчення, потребує перенавчання. Люди з інвалідністю, зокрема учасники бойових дій, можуть пройти навчання чи покращити / поновити навички водіння. Кожен українець має бути соціально адаптованим і не залишатися на самоті зі своїми проблемами.