04.12.2023 — 15:08

Маємо чітке завдання – створити у 100% навчальних закладів області якісні укриття – Володимир Юр’єв

Під головуванням заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося засідання робочої групи з питань координації роботи щодо створення безпечних умов проведення освітнього процесу в закладах освіти області при ОВА. До складу членів комісії увійшли представники профільних підрозділів обласної військової адміністрації, ГУ ДСНС у Хмельницькій області, представники Центру організаційно-господарського забезпечення закладів освіти, а також в режимі онлайн були запрошені представники освітянського сектору громад області.

“Ми з вами маємо чітке завдання, яке ставить за мету вибудувати алгоритм створення у всіх навчальних закладах області укриттів, що відповідатимуть усім можливим нормам, будуть зручними та безпечними. Тому що ми чудово розуміємо, що освіта в небезпечних умовах навчального процесу існувати не зможе. Відтак наша робоча група створена саме для того, аби моніторити поточну безпекову ситуацію у навчальних закладах в області, – зауважив Володимир Юр’єв, розпочинаючи засідання. – Окрім того, найголовніше, що ми зможемо робити – це визначати пріоритети, знаходити джерела фінансування та налагоджувати ефективну комунікацію із головами громад задля реалізації нашого великого проекту, пов’язаного зі створенням безпечного середовища для здобувачів освіти.”

В ході засідання учасники обговорили питання стану забезпечення закладів освіти захисними спорудами на даний момент, реалізацію проектів, передбачених субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов в закладах загальної середньої освіти Хмельницької області та перспективну потребу закладів освіти Хмельницької області в облаштуванні захисних споруд у 2024 році. Також між учасниками відбулися дискусії щодо питань, які потребують нагального вирішення, на основі яких будуть створені рекомендації та визначені завдання для подальшого їх виконання.

Підсумовуючи, заступник начальника ОВА підкреслив необхідність забезпечити 100% освітніх закладів Хмельниччини укриттями вищого рівня безпеки та комфорту, ніж ті, з якими довелося працювати на початку повномасштабного вторгнення.