01.12.2023 — 20:03

Відбувся регіональний семінар-тренінг для представників ЦНАП області

З 29 листопада по 1 грудня у місті Кам’янець-Подільський відбувся регіональний семінар-тренінг «Надання якісних адміністративних послуг в умовах кризового реагування та відновлення» для представників центрів надання адміністративних послуг Хмельницької області, участь в якому взяла заступник начальника ОВА Оксана Андрейчик.

Навчальний захід вдалося організувати спільно з Проєктом ПРООН/SIDA «Посилене партнерство для сталого відновлення», який реалізується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Швеції, став кроком у спільних зусиллях удосконалення системи надання адміністративних послуг у громадах регіону.

Під час відкриття семінару-тренінгу Оксана Андрейчик підкреслила важливість розвитку мережі ЦНАПів, які забезпечують доступність громадян до державних послуг у всіх сферах суспільного життя та висловила подяку Програмі розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки уряду Швеції за співпрацю і системну підтримку у розвитку мережі ЦНАП регіону.
До вітального слова також онлайн долучилися Мустафа Саіт-Аметов, керівник програми з розвитку регіонів ПРООН та Марина Бобраніцька, керівниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг, Міністерства цифрової трансформації України.

Під час заходу розглядалось багато актуальних питань. Передусім – механізми надання ветеранських послуг та відповідність ЦНАПів вимогам безбар’єрності, надання через ЦНАП адміністративних послуг соціального захисту населення, державної реєстрації актів цивільного стану, сервісних послуг МВС та інше.