21.12.2023 — 17:55

Архівісти області відзначають своє професійне свято

Сьогодні, напередодні Дня працівників архівних установ, який в Україні відзначають 24 грудня, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв привітав архівістів області з їх професійним святом.

“Сьогодні архіви є невід’ємною складовою владної структури кожної правової держави. В архівах наша мова, наша історія, наш спосіб мислення, наші цінності. На архівних полицях знаходяться відповіді на одвічні запитання, – зазначив посадовець. – З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ми вкотре переконались, як важливо знати правду про свою історію, свою ідентичність. Тому хочу подякувати усім представникам архівної служби, адже ваша завзята праця допомагає зберігати спадщину та забезпечує майбутні покоління якісними та не спотвореними даними.”

Володимир Васильович також додав, що працівники архіву в час великої війни взяли на себе додаткові функції, допомагаючи переміщеним особам знайти прихисток, та відповідаючи на питання тих, хто звертається на гарячу лінію підтримки, якою опікується обласний архів.

Принагідно, кращі представники архівних установ області отримали відзнаки обласної військової адміністрації та подарунки.