02.02.2024 — 11:56

До уваги розпорядників бюджетних коштів!

З 1 лютого цього року в Україні почав діяти Державний реєстр санкцій. Це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення та надання інформації про всіх суб’єктів щодо яких застосовано санкції.

Реєстр створено з метою надання безоплатного публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про суб’єктів, щодо яких застосовані санкції.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» замовник зобов’язаний відхиляти пропозицію учасника, який є особою, до якої застосовано санкцію у виді заборони на здійснення у неї публічних закупівель товарів, робіт і послуг згідно із Законом України “Про санкції”.

Таким чином, реєстр дозволяє розпорядникам бюджетних коштів самостійно проводити перевірку наявності у санкційних списках фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у закупівлях, та не допускати порушень чинного законодавства України.

На сьогоднішній день в реєстрі налічується 17 202 фізичних та юридичних осіб, який доступний за посиланням https://drs.nsdc.gov.ua