22.03.2024 — 11:16

Освітяни області підвели підсумки роботи у 2023 році

Під головуванням заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося засідання колегії Департаменту освіти та науки ОВА. Основним питанням порядку денного стало підведення підсумків роботи Департаменту освіти та науки ОВА у 2023 році.

“Усі наші зусилля в минулому році були спрямовані на забезпечення наших дітей по максимуму офлайн навчанням. Дякую кожному з вас за командну і плідну роботу, адже ворог постійно змушував нас переривати уроки і переміщувати дітей в укриття, і це безумовно наклало свій відбиток на якості навчального процесу. Але ваш професіоналізм та злагоджена робота дійсно втримали ситуацію і маємо гарні показники роботи у 2023 році. Кожен з вас доклав максимум зусиль для того, аби наші діти отримали якісну освіту і в подальшому створили рушійну силу задля нашої перемоги і відбудови країни”, – сказав Володимир Юр’єв, розпочинаючи засідання.

Також посадовець нагадав, що в листопаді 2023 року було створено робочу групу з питань координації роботи щодо створення безпечних  умов проведення освітнього  процесу  в  закладах освіти області. Її завдання – підсилити начальників управлінь освіти щодо створення перспективного плану забезпечення укриттями 100% усіх закладів освіти. “Попереду є багато роботи, яку ми маємо завершити, адже чимало закладів освіти у повній мірі не забезпечені укриттями. А безпека в закладах освіти – це питання номер один. Тому у тісній співпраці маємо гарантувати нашим дітям безпечний навчальний простір”, – наголосив заступник начальника ОВА.

В продовження колегії, більш детально про підсумки роботи Департаменту освіти та науки ОВА у 2023 році проінформувала заступник директора – начальник управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти та науки Світлана Леськова.

Серед іншого доповідачі розповіли про хід реалізації цільової комплексної програми розвитку освіти Хмельницької області на 2021/2025 роки у 2023 році, про результати освітньої діяльності Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Хмельницького обласного центру краєзнавства, туризму та екологічного виховання учнівської молоді за 2022/2024 роки.