30.03.2024 — 13:57

Сергій Тюрін взяв участь у засіданні Ради безбар’єрності

Україна продовжує послідовний курс на створення безбар’єрного середовища для усіх громадян, адже на першому місці є потреби людини.

Вчора перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін взяв участь в онлайні засіданні Ради безбар’єрності під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі першої леді України Олени Зеленської. В заході взяли участь представники уряду, комітетів Верховної Ради, представники міжнародних організацій в Україні, посольств і місцевих адміністрацій, структурних підрозділів Хмельницької ОВА.

Денис Шмигаль розповів про результати роботи і виклики ради безбар’єрності. Озвучив напрямки, які сьогодні є в пріоритеті, серед них:
– Створення максимального простору можливостей для захисників: реформування ВЛК і МСЕК, дебюрократизацію установ, забезпечення фізичної безбар’єрності в усіх закладах;
– Відбудова за принципом “краще, ніж було”: вся відновлена інфраструктура має відповідати стандартам інклюзивності та безбар’єрності;
– Цифрова безбар’єрність: доступ до швидкісного інтернету, можливість скористатися цифровими послугами для людей з фізичними особливостями, розробка нових діджітал-сервісів з урахуванням принципів інклюзивності.

В ході засідання радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна розповіла про результати моніторингу впровадження політики безбар’єрності.

Створення безбар’єрного середовища – це спільна відповідальність влади, громадськості та бізнесу. Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити Україну по-справжньому інклюзивною країною для всіх!