04.04.2024 — 12:07

Брифінг щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, яка відбувається згідно із Законом України “Про медіа”

Брифінг представниці Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області Олени Гавінської щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, яка відбувається згідно із Законом України “Про медіа”.

Головні тези:

➡ Відповідно до Закону України “Про медіа” до 31 березня 2024 року мали пройти реєстрацію у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення друковані медіа, які діяли на підставі свідоцтв, виданих органами юстиції; провайдери аудіовізуальних сервісів, кабельні та супутникові телемовники, проводове радіомовлення, які за старим законодавством діяли на підставі ліцензій Національної ради.

➡ Станом на 31.03.2024 Національна рада зареєструвала 23 суб’єкти у сфері друкованих медіа (загальна кількість друкованих видань – 52), 5 провайдерів аудіовізуальних сервісів Хмельниччини та 7 провайдерів з інших областей, що надають послуги у нашій області. Також Національна рада зареєструвала 7 суб’єктів у сфері онлайн-медіа.

➡ Відповідно до Закону України “Про медіа” реєстрація онлайн-медіа – добровільна. Обов’язковій реєстрації підлягають провайдери аудіовізуальних сервісів, проводове радіомовлення, кабельне та супутникове телемовлення, а під час дії воєнного стану і друковані медіа. Для реєстрації необхідно подати відповідну заяву до Національної ради та сплатити реєстраційний збір.