31.01.2017 — 17:40

Юрій Бирка взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів

31 січня в прокуратурі Хмельницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо стану попередження і протидії злочинності, за участі представників органів влади, місцевого самоврядування, прокурорсько-слідчих працівників, відповідних підрозділів усіх правоохоронних органів регіону. Від облдержадміністрації участь в заході взяв т.в.о.заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.


Прокурор області Олег Синишин у своїй промові окреслив основні напрямки роботи правоохоронців, спрямованої на  стабілізацію криміногенної ситуації на Хмельниччині, а також звернув увагу на існуючі проблеми, зокрема наголосив на необхідності посилення профілактики та превентивної діяльності з метою запобігання вчинення злочинів.

Олег Романович підкреслив, що лише у тісній взаємодії та координації діяльності правоохоронних органів можливо досягнути зрушень в подоланні злочинності. Наслідком цього є забезпечення ефективного захисту громадян, інтересів держави та підняття рівня довіри населення до правоохоронців.

Юрій Бирка зазначив, що  в області діє «Комплексна програма профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2016-2020 роки» та «Програма покращення координації та повсякденної (оперативної) діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку на території Хмельницької області на 2016-2020 роки», затверджені обласною радою. Відповідні програми профілактики правопорушень та інші цільові програми прийняті в усіх містах і районах області. Усього на фінансування вказаних програм у 2016 році виділено 3 млн. 413 тис. гривень.

Посадовець поінформував учасників наради, що завдяки належно скоординованим зусиллям правоохоронних органів області рівень злочинності в області на 10 тисяч населення є одним із найнижчих у державі і становить 89,6 злочинів, тоді як в середньому по країні цей показник наполовину більший і складає 135 злочинів. За вказаним показником Хмельницька область посідає одне з перших місць в країні.

Однак, як зазначив Юрій Ігорович, криміногенна ситуація в області залишається досить складною і характеризується поширеністю окремих видів тяжких і особливо тяжких злочинів в окремих регіонах. Особливе занепокоєння викликають злочини проти власності, життя та здоров’я громадян. Зокрема, це спричинення громадянам тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі із смертельними наслідками.

Т.в.о.заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка також підкреслив важливість вдосконалення взаємодії правоохоронних органів для виконання основного  завдання, що стоїть перед ними – забезпечення активної наступальної протидії злочинності, підвищення ефективність боротьби з нею, особливо з її організованими формами.

“Здійснити це завдання можна лише шляхом реалізації системи заходів протидії злочинності, визначення пріоритетів в діяльності державних органів і громадськості, реального запровадження дієвих засобів і методів попередження злочинів та їх розкриття,” – наголосив посадовець.

Зберегти

Зберегти

Зберегти