17.02.2017 — 11:04

Відбулося позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС

З метою координації дій органів влади в питанні вирішенні  кризової ситуації з енергозабезпеченням країни, пов’язаної з припиненням постачання антрацитової групи вугілля з тимчасово неконтрольованої території України, 16 лютого в ДСНС України у селекторному режимі відбулося позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Засідання відбулося під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Основне питання, що розглядалося – це запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі.

Від Хмельниччини участь в засіданні взяв голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, начальник ГУ ДСНС області Едуард Бартко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ПАТ”Обленерго”, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”, КП “Південно-Західні тепломережі”, МКП «Хмельницькводоканал».

В першу чергу нам необхідно зменшити навантаження негативних наслідків, які ми маємо на сьогодні. Для цього потрібно скоординувати роботу всіх центральних та регіональних органів виконавчої влади, а також всіх служб з організації життєзабезпечення на місцях. Вже розроблені та здійснюються по алгоритму відповідні антикризові кроки. Саме ці дії повинні унеможливити припинення безперебійного постачання електроенергії як до соціальних об’єктів так і населення, та зменшити навантаження на промислові підприємства”, – наголосив Геннадій Зубко.

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі було сформовано міжвідомче управління сил. До його складу увійшли представники ДСНС, Національної поліції, Мінерговугілля, Укравтодору та комунальних служб.

Зокрема, від ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуває близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної техніки. У разі ускладнення ситуації можливе посилення сил і засобів до 13 тис. чоловік та 3 тис. одиниць техніки.

“Дуже важливо для нас сьогодні організувати через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу з громадянами щодо порядку роботи об’єктів сфери життєзабезпечення населення в умовах обмеженого енергопостачання, його дій в таких умовах. ДСНС в межах повноважень готова надати допомогу місцевим органам виконавчої влади у розгортанні мобільних пунктів обігріву, а також залучити близько 150 пересувних електростанцій різної потужності для аварійного живлення лікарень та інших важливих об’єктів життєзабезпечення”, – зазначив Микола Чечоткін.

Довідково. За інформацією управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації станом на 16 лютого 2017 року опалювальний сезон в області проходить в сталому  режимі – тепло надають усі 673 комунальні та відомчі котельні, опалюється 4625 (100%) житлових будинків, 683 (100%) дитячих садочки, 72 (100%) лікарні та 717 (100%) шкіл.

Для стабільного проходження опалювального сезону  в житлово-комунальному господарстві області створено 114 аварійних бригад, з особовим складом 685 чол. та 335 од. спеціалізованої техніки, оснащених необхідними інструментами, електро- та газо- зварювальними апаратами, насосами для відкачування.

На період ускладнення обстановки додатково створюються 89 аварійних бригад  з особовим складом 461 чол. та 241 од. спеціалізованої техніки.

Здійснюється постійний моніторинг  стану проходження опалювального сезону.

Порушення у технічному стані та організації експлуатації теплових мереж, які впливають на надійне теплопостачання споживачів, відсутні.

Зберегти

Зберегти

Зберегти

Зберегти