22.05.2017 — 16:32

Мрій! Читай ! Мандруй!

 

Враховуючи,  що Генеральна Асамблея ООН затвердила проголошення 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму, з метою важливості міжнародного туризму, потреби кращого взаєморозуміння між народами та поваги до культурних цінностей в усьому світі, що в загальному має сприяти зміцненню миру на планеті, цьогорічну виставку проекту «Display-кросинг» виставку-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!», Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації пов`язала з туризмом.

Метою проекту виставки-подорожі «Мрій! Читай! Мандруй!» є популяризація художньої, науково–популярної літератури про подорожі, туризм; розповісти на всю Україну та про свій рідний край, а також про важливість взаєморозуміння між народами.

22 травня Ізяславська центральна районна бібліотека  долучилася до проекту Молодіжної секції Української Бібліотечної Асоціації «Display-кросинг» — заходу, що вже став традиційним та щорічно проходить по черзі в бібліотечних установах усієї України. Презентуючи виставку директор Ізяславської центральної районної бібліотеки  Ірина Кальніцька сказала: «Працівники закладу зробили спробу в черговий раз акцентувати увагу на популяризації напряму бібліотечно-інформаційної роботи, художньої, науково-пізнавальної літератури про подорожі, туризм, а книги, особливо краєзнавчого змісту, також  дають можливість розповісти на всю Україну та про Ізяславщину. Адже наш рідний край належать до унікальних місць на карті України із багатою історією та численними пам’ятками архітектури».

Перший розділ виставки – «Бібліотечні мандри з героями книг» – містить   художні книги, що спонукають дізнатися більше про ментальність та культуру інших народів представив працівник Ізяславської ЦРБ Олександр Луговський. Зокрема він представив свої роботи, виконанні у техніці Digital art. Олександр наголосив на тому, що ідеї для своїх робіт  він бере у різних книгах, в основному із фентезійного жанру, які прочитав власне у бібліотеці. Другий розділ – краєзнавчого характеру, «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах» представила бібліограф Тетяна Гайдашук. Вона зазначила, що туристичний світ видань про Ізяслав, Ізяславський району та Хмельницьку область і про Україну загалом є багатогранним і дуже цікавим. Третій розділ – «Спогади та враження» представила директор закладу Ірина Кальніцька. У ньому представлено зібрані старі та сучасні фото пам’яток історії і культури Ізяслава та Ізяславщини та сувеніри.

До учасників презентації виставки звернувся заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко. Володимир Борисович подякував усім тим. Хто долучився до розробки ідеї виставки та її змістового наповнення та оформлення. «Мрій, адже мрії, як стверджують герої численних книг, збуваються!», – сказав В.Левченко.

Виставка-інсталяція триватиме з 22 по 28 травня поточного року.

За матеріалами Ізяславської центральної районної бібліотеки