17.10.2017 — 16:52

Голова Ізяславської районної державної адміністрації провів робочу зустріч із жупаном общини Рогашка Слатіна (Республіка Словенія)  паном Бранко Кідріч

Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог Революції гідності. У системі зовнішньополітичних пріоритетів України вона посідає особливе місце.

Політичні переваги інтеграції України у Європейському Союзі  пов’язані зі створенням надійних механізмів політичної стабільності, демократії та безпеки. Зближення з ЄС є гарантією, а виконання його вимог – інструментом розбудови демократичних інституцій в Україні. Крім того, членство у ЄС відкриє шлях до колективних структур спільної безпеки Євросоюзу, забезпечить ефективнішу координацію дій з європейськими державами у сфері контролю за експортом і нерозповсюдження зброї масового знищення, дасть змогу активізувати співробітництво в боротьбі з тероризмом, організованою злочинністю, контрабандою, нелегальною міграцією, наркобізнесом тощо.

В процесі поглиблення європейської інтеграції України значне місце приділяється розвитку контактів між місцевими громадами України та країн, що входять до Європейського Союзу. Саме завдяки таким контактами представники місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування мають можливість вивчити досвіт колег із Європи, познайомитись із результатами проведених реформ місцевого самоврядування та реформування місцевих органів влади.

Голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Борис Яцков 17 жовтня, під час перебування за кордоном, провів робочу зустріч   у місті Рогашка Республіки Словенія із жупаном общини Рогашка Слатіна паном Бранко Кідріч (Branko KIDRIČ).

В ході зустрічі  розглянуто питання діяльності місцевих  закладів  системи освіти, охорони здоров´я та органів місцевого самоврядування общини Рогашка Слатіна (Občina Rogaška Slatina) Республіки Словенія. За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості щодо робочого візиту офіційної делегації керівництва органів влади Ізяславського району, органів місцевого самоврядування та депутатів районної ради Ізяславщини до общини для ознайомлення із системою  її державного управління та системою організації роботи місцевих закладів освіти, культури, охорони здоров’я. Візит представників Ізяславщини до общини Рогашка Слатіна заплановано на весні 2018 року.

В ході перебування за кордоном голови Ізяславської районної державної  адміністрації Бориса Яцкова запланована також  зустріч із  головою общини міста Слатіна Республіки Словенія.

За матеріалами Ізяславської РДА