24.11.2017 — 11:12

Правомірність дій Управління Держпраці підтверджена судом: підприємцю доведеться сплатити 288 тис. грн. штрафу за використання нелегальної праці

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці у Хмельницькій області та залишено без змін постанову про накладання штрафу у розмірі 288 тисяч гривень на фізичну особу-підприємця. Відповідно ФОПу відмовлено у задоволені позовних вимог щодо скасування вказаної постанови.

Зокрема, на підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці в області винесено постанову про накладення майже 288 тисяч штрафу на фізичну особу − підприємця за порушення вимог щодо оформлення трудових відносин з працівниками.

Перевіркою встановлено, що з 01.05.2017 по 30.06.2017 ФОП в порушення ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України використовував працю трьох працівників (двох продавців та одного бармена) без оформлення трудових договорів, що підтверджується актами перевірок та  поясненнями працівників.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.